Šokolādes bezē torte

  • Gatavošana 6h 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Torte

  • Olu baltumi
     9 gab.
  • Cukurs
     360 g
  • Lazdu rieksti
     100 g

Pildījums

  • Tumšā šokolāde
     300 g
  • Saldais krējums
     150 g
  • Sviests
     150 g
  • Cukurs
     100 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Olu baltumus (istabas temperatūrā) kopā ar cukuru puto 10 min.

Tad iecilā sadrupinātus lazdu riekstus.

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru, liek virsū masu, veidojot riņķus (kopā jāizveido 3 gab).

Cep krāsnī 150 grādos 2 stundas, līdz pamatnes ir izcepušās sausas.

Uzsilda saldo krējumu ar cukuru.

Sadrupina šokolādi, lēnām pievieno saldo krējumu un maisa, tad pievieno sviestu.

Sāk kārtot kūku, atstājot skaistāko pamatni kā pēdējo.

Liek pirmo pamatni, to apsmērē ar krēma kārtu, tad liek otro pamatni, ko arī apsmērē ar krēmu.

Liek trešo pamatni, ko dekorē ar atlikušo krēmu un lazdu riekstiem.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vīnogu kūka

2h • Vidēji grūti

Ogu tiramisu

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli