Šokolādes mērce

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Šokolādes mērce

Sastāvdaļas

  • sviests
     1 ēdamk.
  • kakao
     1.5 ēdamk.
  • sīrups
     1 ēdamk.
  • cukurs
     3 ēdamk.
  • saldais krējums
     100 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maiga un viendabīga šokolādes mērce, kas garšo piesātināti. Mērces krēmīgumu un garšu rada sviests, kakao, sīrups, cukurs un krējums. Gardo šokolādes mērci var pagatavot ātri un viegli.
Izkausē sviestu un maisot pievieno kakao. Pievieno sīrupu, cukuru un kā pēdējo saldo krējumu.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra no 30 sekundēm līdz 1 minūtei, jo ilgāk vāra, jo biezāka ir mērce. Ja nepieciešams, atšķaida ar nedaudz ūdens.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ābolu kūka

1h 10min • Viegli