Sastāvdaļas
-
Atdzesēta espresso kafija200 ml
-
Apelsīnu liķieris20 ml
-
Siers Maskarpone400 g
-
Kondensēts iebiezināts piens250 g
-
Vaniļas pāksts (sēkliņas)0.3 gab.
-
Jūras sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Cepumi “Dāmu pirkstiņu” vai Amaretti200 g
-
Svaigas vai saldētas mellenes vai avenespēc garšas
-
Kakaopārbēršanai
-
Melnā šokolādepārbēršanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā sajauc liķieri ar kafiju.
Citā bļodā liec sieru, pienu, vaniļas sēkliņas un sāli.
Puto vidējā ātrumā, līdz iegūsti gaisīgu masu, – apmēram 1–2 minūtes.
Kafijā iemērc cepumus.
Kārto tiramisu: liec krēmu, cepumus, krēmu, ogas, cepumus un krēmu.
Ļauj ledusskapī vismaz 4 stundas ievilkties.
Pasniedz, uzberot kakao un smalki sarīvētu šokolādi.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.