Vegāniskais Creme brulee

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Kokosriekstu piena krēms (biezā daļa no bundžas)
     150 g
  • Zīda tofu
     170 g
  • Mandeļu piens
     80 ml
  • Cukurs
     70
  • Kukurūzas ciete
     10 g
  • Vaniļas sēklas
      1/4 no pāksts
  • Kurkuma
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē. Iegūto masu liec katliņā un nepārtraukti maisot sildi uz lēnas uguns līdz masa sāk burbuļot un sabiezēt.

Nekavējoties masu lej creme brulee trauciņos, katrā pa 50 gramiem un atstāj lai atdziest.

Liec trauciņus ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm atdzesēties un sabiezēt. Īsi pirms pasniegšanas izņem trauciņus no ledusskapja.

Katrā trauciņā uz krēma uzber nedaudz cukura un ar virtuves gāzes degli uzmanīgi dedzini līdz cukurs izkusis un karamelizējies.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Buffalo tofu wings

50min • Vidēji grūti