Aukstā biešu zupa

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Svaigas bietes
     700 g
  • Kartupeļi
     400 g
  • Garais gurķis
     1 gab.
  • Zirnīši (svaigi, izlobīti vai sasaldēti un atlaidināti)
     2 saujas
  • Vārītas olas
     3 gab.
  • Etiķis 9%
     1 ĒK
  • Ūdens
     2,5-3 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Loki un dilles
      sauja

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bietes un kartupeļus nomazgā un izvāra gatavus. Zirnīšus izloba no pākstīm.

Vienu mazu bietīti sablenderē kopā ar ūdeni, pievienojot etiķi, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Izvārītās bietes un kartupeļus nomizo un sagriež vienāda lieluma kubiņos. Arī gurķi sagriež tikpat lielos gabaliņos.

Dārzeņiem pievieno zirnīšus un ar bieti sablenderēto ūdeni (izteiktākai krāsai).

Pievieno kādu sauju zaļumu – smalki sagrieztus lociņus un dilles.

Auksto zupu uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī, lai atdziest.

Pasniedzot pievieno sagrieztas vārītas olas – vislabāk tieši pirms pasniegšanas, lai tās nezaudētu krāsu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.