Aukstā biešu zupa

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Aukstā biešu zupa
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Svaigas bietes
     700 g
  • Kartupeļi
     400 g
  • Garais gurķis
     1 gabali
  • Zirnīši (svaigi, izlobīti vai sasaldēti un atlaidināti)
     2 šķipsniņa (-s)
  • Vārītas olas
     3 gab.
  • Etiķis 9%
     1 ēdamk.
  • Ūdens
     2.5 L
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Loki
     1 sauja (-s)
  • Dilles
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bietes un kartupeļus nomazgā un izvāra gatavus. Zirnīšus izloba no pākstīm.

Vienu mazu bietīti sablenderē kopā ar ūdeni, pievienojot etiķi, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

Izvārītās bietes un kartupeļus nomizo un sagriež vienāda lieluma kubiņos. Arī gurķi sagriež tikpat lielos gabaliņos.

Dārzeņiem pievieno zirnīšus un ar bieti sablenderēto ūdeni (izteiktākai krāsai).

Pievieno kādu sauju zaļumu – smalki sagrieztus lociņus un dilles.

Auksto zupu uz 10 minūtēm ieliek ledusskapī, lai atdziest.

Pasniedzot pievieno sagrieztas vārītas olas – vislabāk tieši pirms pasniegšanas, lai tās nezaudētu krāsu.

Līdzīgas receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti