Burkānmaize

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli
Burkānmaize
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Banāni
     170 g
  • Olas
     2 gab.
  • Brūnais cukurs
     60 g
  • Medus
     100 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     145 ml
  • Vaniļas pāksts
     0.33 gabali
  • Kanēlis
     0.5 Tējkarotes
  • Ingvers
     0.33 Tējkarotes
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Cepamais pulveris
     1.5 Tējkarotes
  • Soda
     0.5 Tējkarotes
  • Pekanrieksti
     100 g
  • Pilngraudu milti
     160 g
  • Kviešu milti
     90 g
  • Žāvētas dzērvenes
     100 g
  • Burkāni
     170 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.

Izklāj ar cepamo papīru pannu 10 x 30 cm.

 

Bļodā ar dakšiņu samaisi banānus (nomizotus, saspaidītus ar dakšiņu) ar olām. 

Pievieno eļļu, medu, cukuru un samaisi. 

Citā bļodā samaisi miltus, garšvielas, sāli un sodu ar cepamo pulveri. 

Pievieno slapjajām sastāvdaļām un samaisi. 

Pievieno burkānus (sarīvētus uz rupjās rīves), riekstus (gabaliņos), dzērvenes un visu iemaisi. 

Lej formā, liec tajā krāsns nodalījumā, kas ir vienu zemāk par vidējo un cep 45-55 minūtes, kamēr kociņš, kas iedurts centrā, nāk ārā tīrs. 

Izņem un padzesē līdz siltam pannā, izcel no pannas un atdzesē pilnībā. 

Pasniedz tāpat, vai, ja vēlies, vari pasniegt ar krēmu (samaisot Maskarpones sieru ar biezu jogurtu vai skābu krējumu un nedaudz medus).

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes