Fish and chips

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Fish and chips

  • Baltās zivs filejas (mencas fileja)
     200 g
  • Milti
     230 g
  • Dzīvais raugs
     15 g
  • Sāls
     1 kg
  • Cukurs
     1 TK
  • Gaišais alus
     350 ml
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Eļļa fritēšanai
     2 L

Tartar mērcei

  • Grieķu jogurts
     200 g
  • Marinēti gurķīši
     50 g
  • Marinēti kaperi
     50 g
  • Citrona sula
     ¼ gab.
  • Dilles
     ½ buntīte
  • Franču sinepes
     ½ ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklai sajauc kopā miltus ar cukuru, sāli, raugu un pievieno alu, tad visu kārtīgi izmaisi līdz viendabīgai konsistencei.

Alus mīklu atstāj istabas temperatūrā savilkties uz 15 minūtēm.

Kartupeļus griez smalkos salmiņos, tad tos kārtīgi nosusini, lai netrāpās ūdens. Tartar mērcei smalki sagriez gurķīšus un uzkapā smalki kaperus.

Grieķu jogurtam pievieno gurķīšus, kaperus, citrona sulu un franču sinepes.

Dilles smalki uzkapā un pievieno pie jogurta.

Visas sastāvdaļas mērcei kārtīgi izmaisi un pievieno sāli pēc vajadzības – liec ledusskapī uz 10 minūtēm savilkties.

Uzsildi katlā eļļu līdz karsta (180 grādi).

Zivs fileju ņem aiz viena gala un uzmanīgi iemērc alus mīklā, tā lai mīkla noklāj visu fileju.

Fileju notecini no liekās mīklas un liec karstā eļļā cepties.

Cep no abām pusēm, katru pusi cep aptuveni 2 līdz 3 minūtes jeb līdz mīkla ir zeltaina.

Kartupeļus uzmanīgi liec eļļā uz pusminūti līdz minūtei – līdz kartupeļi izcepušies zeltaini.

Zivi ar kartupeļiem pasniedz karstus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!