Karamelē cepti rudens āboli

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Karamelē cepti rudens āboli
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Āboli
     2 gab.
  • Melases cukurs
     150 g
  • Ūdens
     30 g
  • Sviests
     60 g
  • Saldais krējums
     75 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Karamelē cepti rudens āboli

Cukuru ieber mazā katliņā un pievieno ūdeni.
Vāri, līdz veidojas sīrups un cukurs ir pilnībā izšķīdis.
Turpini karsēt, līdz veidojas brūnais sīrups.
Pievieno sviestu, to iemaisot.
Turpini karsēt un pievieno saldo krējumu.
Mazliet atdzesē un pievieno vaniļas pupiņas.
Ābolus griez plānās šķēlītēs bez serdēm, izkārto cepamtraukā un pārlej karameles mērci
Cep cepeškrāsnī 160°C 25 minūtes.
Pasniedz karstu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes