Sastāvdaļas
-
Piens300 ml
-
Ūdens300 ml
-
Jogurts bez piedevām200 g
-
Dzērvenes4 Šķipsniņa
-
Olas3 gab.
-
Milti (ar kaudzi)8 Ēdamkarote
-
Medus1 Ēdamkarote
-
Cukurs1 Tējkarotes
-
Kanēlis1 Tējkarotes
-
Sāls1 Šķipsniņa
-
Eļļacepšanai
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olas sajauc ar ūdeni, sāli un cukuru.
Pievieno miltus un samaisa. Veidosies bieza, lipīga mīkla.
Biezajai mīklai lēnām pievieno pienu, līdz tiek iegūta plāno pankūku mīkla.
Uz sakarsētas pannas lej pilīti eļļas, kausiņu mīklas, izlīdzina un cep 1-2 minūtes no katras puses.
Jogurtu sajauc ar medu un pievieno kanēli.
Ideja!
Pankūkas vari ēst arī ar ievārījumu, sviestu, biezpienu, sieru, krējumu, svaigām ogām, medu vai pat ar zivīm vai gaļu.
Izvēlies, kas pašam vislabāk tīk, – mājās noteikti atradīsies vismaz viens no šiem gardumiem.